Jablkový čaj s cibulí a Smrkáčkem

Něco na vás leze? Udělejte si jablkový čaj s Kitl Smrkáčkem BIO.

Ingredience:

  • Jedno velké jablko
  • Jedna velká cibule
  • 1 litr vody
  • Jedna lžíce sušené majoránky nebo 3 snítky čerstvé
  • Kitl Smrkáček BIO

Postup:

  1. Oloupete cibuli a nakrájíte ji na plátky. Jablko rovněž nakrájíte na plátky a spolu s cibulí vložíte do hrnce. Přidáte vodu a majoránku. Přivedete k varu. Jakmile se voda vaří, hrnec odstavíte a vše necháte společně min. 10 minut louhovat. Jestliže už není čaj horký a lze jej pít, oslaďte ho Kitl Smrkáčkem a podávejte.
  2. Jestliže máte rádi jinou intenzitu a poměr bylinek/vody/cibule – upravte si poměr jednotlivých ingrediencí dle své chutě. Jestliže chcete intenzivní chuť čaje, nechte vše louhovat o něco déle.

Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Máma v kuchyni.

Kitl Smrkáček zakoupíte v solné jeskyni Morie v Holešově.