Mátový cheesecake Mojito

Vyzkoušejte lehký osvěžující mátový cheesecake od Kitl. Své přátele, děti i příbuzné zaručeně potěšíte 😉

Ingredience na korpus:

  • 150 g máslových sušenek
  • 80 g másla

Ingredience na náplň:

  • 250 g Mascarpone
  • 500 g tvarohu (z vaničky)
  • 2x Smetany ke šlehání (33 %)  
  • 3 limetky
  • Kitl Syrob Mátový
  • 1 želatinový ztužovač za studena 

Postup:

  1. Na výrobu korpusu nejprve rozmixujeme sušenky. Poté do nich přidáme změklé máslo a ještě jednou rozmixujeme, aby se sušenky s máslem propojily.
  2. Na dno dortové formy dáme pečící papír. Na něj natlačíme směs sušenek a másla tak, aby vyplnila celé dno. Necháme chvíli vychladit a ztuhnout.
  3. Zatímco chladne korpus, připravíme si další vrstvu – náplň. Vymačkejte šťávu z limetek a přidejte k ní i dužninu (bez semínek).
  4. Přidejte 2-4 lžíce mátového sirupu (podle toho, jak chcete mít cheesecake sladký a chuťově výrazný), doplňte vodou a připravte želatinový ztužovač dle návodu.
  5. Ve velké míse vyšlehejte Mascarpone s tvarohem a smetanou. Šleháním bude směs postupně houstnout.
  6. Přidejte postupně připravený ochucený ztužovač. 
  7. Pokud se vám bude zdát krém chuťově dostatečně výrazný, ale málo sladký, tak může přidat trošku prosátého moučkového cukru.
  8. Vše důkladně promíchejte a nalijte na sušenkový korpus.
  9. Nechte ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
  10. Poté cheesecake ozdobte limetkou, mátovými lístky, šlehačkou nebo jedlými květinami.

Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Děkujeme!

Kitl Syrob Mátový zakoupíte v solné jeskyni Morie v Holešově.